Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2006 13:42 - КАРУНА - ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ВЪТРЕШНАТА СВЕТЛИНА НА ДУШАТА
Автор: karuna Категория: Други   
Прочетен: 3554 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 22.12.2006 13:48


Каруна е дума, произлизаща от санскрит, използва се също и в индуизма, и в будизма. В превод, означава всяко действие, което се предприема с цел да облекчи страданието на другите. 

Каруна е път на Осъзнаването- осъзнаване кои сме ние, къде сме, откъде идваме и накъде вървим; осъзнаване на кармата, освобождаване от негативната карма и трансформирането и в свободни избори, които правят живота ни по-осъзнат и ни помагат сами да пишем съдбата си. 

Въоръжен с потенциала на Светлата карма, човек може да поправи грешките от миналото и да бъде свободен при формирането на бъдещето.

Каруна е път към приемане на вселенската безусловна Любов.

Каруна е път на състрадателната лечебна енергия.

Когато човек върви по Пътя на Просветлението, той разбира, че всичко живо е едно цяло. Поради това е съвсем естествено да насочи силата на състраданието, на вътрешната си Светлина или Каруна към страдащия, тъй като ние всички сме едно. 
Така както бихме искали да излекуваме собствените си рани, така би трябвало да желаем лечението и на другите. 
Няма граници - всичко е едно. 

Любовта към нас самите е Любов към всичко, към Вселената. Състраданието към другия, е състраданието на Вселената. Светлината която излъчваме към другия, е Светлината която излъчваме към всичко, е Светлината на сътворението. Намерението ми да помогна на другия е намерението на Вселената да му помогне. Когато всички сме едно – няма граници, цялата Светлина на всички вселени е едно цяло. И когато ние сме едно с това цяло, тогава това е и нашата Светлина.

Каруна не е религия.

Каруна е духовен път и лечебно изкуство целящо да събуди вътрешната Светлина в човек.

Каруна е вярата в Душата.

Каруна учи, че Душата не произлиза от нас самите.

За Каруна Душата се ражда от Бога, от Вселената.

Бог (Вселената) е съзнание, търсещо Смисъла. 
То разпръсва себе си и се сътворява във всяка форма на живот, във всичко. 
Всичко видимо и невидимо, всичко проявено и непроявено е отражение на Вселенската душа, на Вселенското съзнание, на Бог. Всяка малка частица живот, носи познанието за цялото. Светлината в която Вселената създава себе си е Светлината на сътворението. Всяка душа носи тази Светлина в себе си. Всяка душа търси тази Светлина, стреми се към нея.

Само в Светлината на безусловна Любов и състрадание се случва истинското лечение. 
Каруна лекува чрез тази вътрешна Светлина, която е Светлината на Твореца, Светлината на самото сътворение.

Каруна е Пътят на изцелението на сърцето и душата.

Каруна учи:

◊ “Готовността за саможертва, способността да надмогнеш инстинкта за самосъхранение, в името на кауза – това е Първи принцип на съзнателния живот.”

“Не можеш да избягаш от тъмнината в сърцето, където и да идеш. Потърси Светлина в теб за разбереш и победиш.”

“Обяви победа в сърцето си и Вселената ще те последва.”

Учението Каруна (Каруна Ир Маян, или "Светъл кръг на Божественото Състрадание ) има три направления: Каруна Шай Маян (лечение), Каруна Ки До (медитация), Каруна Алит Маян (молитва).

В Каруна Шай Маян 
ние насочваме вътрешната си Светлина към сърцето и душата на страдащия с намерението неговата вътрешна Светлина да го води по пътя на изцелението. Това е лечение, което започва отвътре. Такова лечение е лечение на осъзнаването. Всяко друго лечение, което не произтича от Душата, от вътрешната Светлина не е истинско лечение. Изцеление може да се получи и при лечение отвън, но ако липсва осъзнаване болестта (проблема) рано или късно ще се повторят. Ето защо Каруна Шай Маян винаги успява – защото лечението извършва самата Душа, а тя и нейната вътрешна Светлина са част от Бога.

В Каруна Ки До 
ние се отправяме в търсене на вътрешната Светлина, навлизаме все повече в нея, извървяваме пътя. Чрез медитацията ние се сливаме със Светлината. Светлината не дава отговори, но пътят към Светлината говори.

В Каруна Алит Маян 
чрез силата на словото и свещените мантри ние се отправяме в търсене на вътрешния Звук- мелодията на Сътворението. С молитва ние общуваме с Бога – Бога който сме всички ние заедно. С молитва Бога общува с нас. В молитва намираме себе си…

Учението КАРУНА ИР МАЯН се изучава в 3 нива. 

ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ ПОДЛОЖИ НА СЕАНС С КАРУНА ЕНЕРГИЯТА. 
ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ ДА ИЗПОЛЗВА КАРУНА ЗА ДА ЛЕКУВА СЕБЕ СИ И ДА ПОМАГА НА СВОИТЕ БЛИЗКИ. 


ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ
karuna@dir.bg

 

 



Тагове:   светлина,


Гласувай:
1



Предишен постинг

1. анонимен - za karuna
06.03.2007 22:28
prilojiha mi karuna reiki, dumata ne e to4na , no usestaneto sled seansa e neveroqtno. 4uvstvash se lek , kato pti4ka gotova da otleti. polu4ava se vatreshno pre4istvane, otvarqsh se za sveta, t.e.raztvarqsh se v nego. ti si sveta.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karuna
Категория: Други
Прочетен: 24663
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031